divendres, 18 de març del 2011

Estalvi energètic

Estem en època de crisi. Les dades de l'atur, de creixement econòmic, del PIB, etc així ens ho indiquen. Ja fa temps que ho sabem. A tot això hem d'afegir el darrer increment del preu del petroli provocat per les revoltes (o revolucions) al món àrab i, sobretot, la revolta a Líbia, que ha fet pujar molt per sobre dels 100 dòlars el barril de cru, cosa que ha portat a un increment del preu de la benzina i de la factura energètica.
Les diverses administracions han posat fil a l'agulla i ja s'intenta estalviar a tot arreu. Així des de la Generalitat de Catalunya s'anuncien retallades per tot arreu i el govern de l'Estat espanyol, per fer-nos estalviar, diuen, ha rebaixat el límit de velocitat en autovia i autopista dels 120 km/h als 110 km/h. 
Però vet aquí la incongruència. Mentre totes les administracions retallent i estalvien el nostre ajuntament sembla no donar-se per al·ludit; així he pogut comprovar com en la nova zona urbanitzable de la Mercè (entre Vista Alegre i l'IES) recentment oberta s'han pintat els corresponents passos de vianants i s'han senyalitzat amb el seu senyal vertical corresponent, cosa que segons el codi de circulació és més que suficient. Imagino que pensant en la seguretat dels usuaris de la via també s'han instal·lat a cada cruïlla semàfors en ambre per avisar de la perillositat del pas. Gràcies per pensar en la nostra seguretat però, ara em pregunto. Quant ha costat cada semàfor? Què costa mantenir-los encesos les 24 hores del dia? És necessària tanta senyalització? Ens hem tornat tots bojos?


Segur que és necessària tanta senyalització?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada