dissabte, 5 de març del 2011

Laportisme

El salt de l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, a la política va ser interpretat per molts -entre els que m'incloc- com una estratègia personalista destinada a mantenir la "visibilitat" d'un personatge que, un cop finalitzada la seva etapa com a president de la primera entitat de Catalunya, es fondria en les ombres de la història. Vaja, un "divo". 
Però aquesta setmana, i sobretot l'entrevista publicada al diari Ara d'ahir (4 de març del 2011), i els fets que ha protagonitzat ens han donat una sorpresa, una grata sorpresa. SI s'esberla, i això no és bo, però el que si que ho és és el motiu pel que ho fa. Joan Laporta ha vist la necessitat (ara!) de que l'independentisme polític treballi des de fronts comuns i és per això que volia sumar SI a la candidatura conjunta d'ERC i rCat a Barcelona. Però l'aparell del partit que va crear li ho ha impedit i SI anirà sola a les municipals: vist el desenvolupament de tot el procés se'ls augura una gran patacada.
Laporta no ha confirmat però, si hi anirà o no a les llistes de l'independentisme unificat o si simplement s'inivirà, això sí, el seu paper al Parlament queda en entredit. Diputat no adscrit? El senyor Laporta serà tot ell un subgrup parlamentari? Votarà amb SI o ERC? 
Massa preguntes sense resposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada