divendres, 7 de novembre del 2014

Ha arribat l'hora

Si ets de Montbui, ja saps on pots participar aquest 9N.
Semblava que era molt llunyà, que no arribaria mai. Quan es va anunciar la data de la consulta (primer referèndum, després consulta, ara "procés participatiu") i la pregunta ningú s'ho creia, de fet, els pocs que hi confiàvem ho veiem llunyà, que faltava molt de temps per a començar a posar solució a una qüestió tant important com és la independència (o no) del nostre país. 
Però ha arribat el dia, aquest diumenge 9 de novembre som cridats a participar (a votar) i ho farem. I no perquè siguem independentistes, ni tan sols perquè siguem demòcrates, ho farem per una qüestió de dignitat, per una qüestió de necessitat. 
Fa massa temps que la denominada democràcia espanyola obvia i oblida les necessitats dels ciutadans, fa massa temps que la democràcia s'ha reduït, erròniament, a escollir els nostres "representants" de forma més o menys periòdica, limitant d'aquesta manera la participació i el debat. O ets dels uns o ets dels altres, però hi ha temes que no es discuteixen, que no cal discutir-los. 
Aquells que no volen que votem, aquells que no votaran, segurament es troben instal·lats encara en aquest vell model de la política, potser ja els va bé aquesta "democràcia" de representació falsa, o potser s'enganyen, i ens intenten enganyar, dient-nos que això, i només això, és la democràcia.
No cal que digui quin serà el sentit del meu vot, imagino que molts de vosaltres, lectors, ja el coneixeu de fa temps, ara bé, hi estiguis d'acord al 100%, només en part o, simplement en contra, diumenge no et quedis a casa, surt, participa, digues la teva, aquest és el fonament de la veritable democràcia, exerceix-la. I home, si votes sí sí, per mi millor...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada