divendres, 24 de juny del 2016

Referèndum!!!

Avui, 24 de juny, Sant Joan, ens llevem amb la notícia, desagradable, indesitjada, no volguda de que l'opció de sortir de la UE guanya a la Gran Bretanya. A tota la Gran Bretanya? No! Irlanda del Nord i Escòcia opten majoritàriament pel "remain" (Gibraltar, també, ves per on).

Les reaccions son diverses i algunes fins i tot resulten esperpèntiques.

 Cares llargues a la Comissió Europea que accepta els resultats (quin remei!!), i cara llarga del prime minister David Cameron que no només accepta esportivament (democràticament!) el que els seus conciutadans han decidit, per la mínima, sí, però han decidit. I no només accepta els resultats, si no que felicita aquells que han guanyat i anuncia la seva propera dimissió, que serà efectiva en uns tres mesos. Bé per ell!

Les borses es desplomen, la lliura esterlina (i l'euro) perd valor, les empreses amb interessos comercials a la Gran Bretanya ho noten, incertesa. Una incertesa que afecta tots els aspectes de l'economia, des dels treballadors expatriats (d'aquí i d'allà) fins a les grans corporacions, passant pels pensionistes. Però tranquils, que el governador del Banc d'Anglaterra ja ha dit que aquí no passa res, que ho tenen tot previst i controlat. Bé, ja veurem...

Però les pitjors reaccions ens les trobem a Espanya. Inmersos en una de les campanyes electorals més brutes que es recorden (vegeu tot el que està passant amb el "sinistre" Fernàndez Díaz), arriba l'esperpent de la "vella política" (i la "nova" sembla que s'hi apunta) a qui sembla que no li ha agradat gaire el resultat del Brexit. Ara tots s'afanyen a dir que això dels referèndums són perillosos, que és fins i tot d'una gran irresponsabilitat deixar en mans del poble determinades decisions, ho ha fet Pedro Sánchez directament, però qui més críptic ha estat ha sigut Xavier Domènech (ho admeto, encara estic intentant desxifrar què volia dir exactament en aquest tuit...). Més greu, però, son el reguitzell de despropòsits del PP... massa llargs per resumir en un sol tuit, imagino: que si és un error això de fer referèndums, que si ara Gibraltar tornarà a ser espanyol, que tots tranquils que ningú quedarà vagant per l'espai (Oooh!!!)...

Resumint, tothom té dret a dir-hi la seva. Tots, tret dels que queden directament afectats. I sí, és clar, aquests pactaran un referèndum a Catalunya. Tots tranquils.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada