dimecres, 24 d’agost del 2011

Amb presses, tard, i malament



Així és com es modificarà la "sacrosanta" Constitució espanyola del 1978. I es farà, no per adaptar-la a la realitat que suposa la Unió Europea, ni per definir l'estat espanyol com un estat federal, fent desaparèixer aquest invent extrany i sense precedents internacionals que va suposar l'estat de les autonomíes, no, la proposta és una altra.
Es pretén fixar amb aquesta reforma un sostre de despesa per a les diverses administracions. Amb aquest eufemisme, però, el que es pretén es fixar el sostre de despesa de les autonomíes ja que la mateixa constitució garanteix l'autonomia municipal, cosa que es fa extensiva a les diputacions provincials.D'aquesta manera es perpetua i es legalitza, encara més, l'expoli fiscal de Catalunya per part de l'Estat espanyol.
Si bé sí és necessària una reforma constitucional aquesta pot servir per fixar el sostre de despesa de les administracions, i ho pot fer molt fàcilment: cada autonomia obté l'autonomia fiscal. I aquest és el sostre de despesa, el que cadascú pot arribar a recaptar i produir, després es pot parlar de fixar un límit d'endeutament, que cada territori hauria de fixar per no tornar a la situació actual.
O això o adéu Espanya (espero que sigui la segona opció...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada