dissabte, 3 de setembre del 2011

A l'escola, en català!

La nova interlocutòria del TSJC a la Generalitat de Catalunya per a que posi fi a més de trenta anys d'immersió lingüística a l'escola catalana, fent que el castellà passi a ser llengua vehicular és un atac més a la nació catalana. Una victòria més per a l'espanyolisme que creu que qualsevol llengua que no sigui la seva és quelcom que s'ha d'arraconar o destruïr. Un nou atac a la dignitat nacional catalana i a la nostra personalitat. 
Tant fa si diversos estudis internacionals assenyalen que el bilingüisme, per si mateix, és beneficiós per a l'aprenentatge de qualsevol matèria o si, fins i tot, pot endarrerir l'aparició de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer. Tampoc és important tenir en compte que aquest, el de la immersió, és un model que s'ha exportat arreu del món i que ha rebut diversos premis. Finalment, tampoc es té en compte que és una irrisòria minoria els que demanen l'escolarització dels seus fills en castellà, durant el curs passat només es van produir 15 casos a tot Catalunya!
Els que demanen aquest despropòsit s'escuden en la llibertat d'elecció dels pares, però jo, com a pare, no sempre puc escollir. No hi ha prou llibres infantils (i no infantils) en català, el cinema en català és virtualment inexistent i, sort en tenim de TV3 i el Club Super 3 per què si no, ni la televisió se salvaria. Tampoc hi ha joguines en català (bé, sí, però encara menys que llibres, i ja no parlem dels preus).
Com ens poden dir ara que l'escola deixarà de ser l'únic espai públic en el que desapareixerà la normalitat d'expressar-se en català. 
Per aquest camí, la llengua tornarà a quedar relegada a l'àmbit familiar i folclòric. Evitem-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada