divendres, 12 d’abril del 2013

Passar a l'acció

Avui arrenquen els treballs de forma oficial del Consell Assessor per a la Transició Nacional, la notícia sembla bona d'entrada però anuncia treballs lents i condicionats en certa mesura per altres processos nacionals similars al català, sobretot l'escocès.


Per altra banda, dimecres coneixíem la interlocutòria del TSJC respecte a les diverses sentencies sobre la immersió lingüística en català i el paper del castellà com a llengua vehicular que estableix, contra tota lògica (de sentit comú i democràtica), que si un sol alumne ho demana (convertida en l'exitosa etiqueta a Twitter de #siunsolalumnehodemana) tot el grup haurà de rebre l'ensenyament en castellà i no en la llengua pròpia de la Nació. Aquest és l'enèsim atac a la llengua però és molt més que això. És un nou atac a la convivència, al model de país que entre tots hem construït (i que seguim construint), al propi sentit comú i, fins i tot, a la democràcia car s'estableix que la minoria s'imposarà a la majoria (com deixa molt clar un dels pares denunciants).
Per altra banda, i aplicant aquest principi, els tres representants d'ERC al Congreso de los Diputados van voler intervenir en català, essent privats de la paraula. 
Una autèntica estratègia colonialista.

Fins aquí, un nou memorial de greuges. L'acció però ha d'arribar i és el moment idoni. La setmana passada parlàvem de la fiscalitat i és una bona manera d'arrencar, l'altre ja fa temps que els docents d'aquest país l'apliquen. Amb la llengua NI UN PAS ENRERE!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada