divendres, 14 de març del 2014

Intrussisme professional

La setmana passada s'iniciaven els actes de commemoració del Tricentenari (de la derrota definitiva de l'11 de setembre de 1714, quin si no?) a Igualada amb una conferència del director del CC el Born. No és una mala idea, no, però hi ha elements a criticar d'aquest programa d'activitats, sobretot el fet que la major part dels actes acadèmics siguin en dies de diari i en horaris impossibles per als que tenim la "sort" de treballar. 
Però no és aquest el motiu principal de l'entrada d'avui, ja us ho podeu imaginar. En aquest mateix programa podem veure que el "currículum" resumit del director del CC Born, Quim Torra, ens informa de que és llicenciat en dret, editor i escriptor, professions molt vinculades a la història així a primer cop d'ull, oi?
També, buscant una mica, podem veure com Quim Torra està vinculat a Omnium Cultural i l'ANC. Veiem doncs, com determinades adscripcions polítiques fan que determinades persones ocupin càrrecs per als que, sembla, no estarien qualificats d'entrada.
Que consti que no és una crítica cap el senyor Torra qui, fins ara, es mereix tot el meu respecte. Vull fer una crítica a aquest intrussisme professional que patim alguns especialistes. Qualsevol aficionat a la història es pot convertir en "historiador amateur", qualsevol "opinador" es converteix en "periodista" i, fins i tot, algú amb una mica de talent es converteix en "músic" o "artista". És fàcil ser intrús en determinades disciplines, tothom si veu amb cor. Potser aquesta seria una qüestió a tenir en compte de cara el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada