divendres, 14 de novembre del 2014

No interessa...

Ja està, ja ha passat el 9N. Hem votat en contra de les previsions, molts, moltíssim, gairebé 2,5 milions de catalans hem dit la nostra, Sí-Sí, Sí-No, No,en blanc i totes les combinacions possibles (i impossibles!!), s'obre doncs, una nova etapa, un nou escenari. Hem passat una pantalla, com es diu ara. 
Curiosament, tot i que Montbui és un dels municipis de la comarca on s'ha constat un nivell de participació relativament baix també aquí hi hem dit la nostra. I a què es deu aquesta baixa (relativa) participació? A una manca d'interès? Categoricament, no. L'interès hi és, existeix, no es mobilitzen 2058 persones quan "no hi ha interès". Es desmobilitzen 2000 persones quan es va a la contra, quan es nega el dret dels ciutadans a expressar la seva opinió, quan se'ls ridiculitza dient-los que votar no val per res, quan se'ls desinforma (o directament, no se'ls informa) i sobretot es desmobilitza la població amenaçant-la.
Però no, 2058 valents, per què ho son, van fer el passat diumenge un gest revolucionari: van introduir un sobre de paper en una urna de cartró, van dir la seva, van dir el que pensen i ningú va ser capaç d'impedir-ho. Ho van fer una vegada, amb tots els entrebancs que es van trobar i, el millor del cas, és que ho tornarien a fer. Ho faran
els 2000 votants habituals que van decidir quedar-se a casa la pròxima vegada hi aniran, o preferiran, un cop més, acomodar-se i esperar a que altres decideixin per ells?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada