divendres, 12 de febrer del 2016

I només és un màster...

Un màster, en coaching, és la polèmica d'aquests dies a Santa Margarida de Montbui. Un màster en gestió que ha de cursar l'alcalde. Un màster que costarà, pel cap baix, uns 4000 € que pagarem tots els montbuiencs i montbuienques, Dietes a part, és clar. 
Contrasta aquesta despesa, no ja amb la situació general del municipi (recordem, un dels municipis amb els índexs d'atur més elevats de Catalunya), si no amb els recursos destinats als ajuts als estudiants, unes beques universitàries que, en el millor dels casos arriben a 400 € per curs. Qualsevol universitari (i els seus familiars) és conscient que això és la "xocolata del lloro". I alhora no existeixen altres beques per a d'altres nivells educatius i es tanquen llars d'infants per què son "inviables" econòmicament.
Sí, senyors, és una vergonya. I més quan et diuen que aquesta despesa va ser acordada per la Junta de Govern municipal, i t'adones que no és un cas aïllat, que hi ha una "trama" darrere de tot això. Són prou coneguts els casos en els que l'alcalde, ocupant altres càrrecs institucionals és sospitós d'haver obtingut uns recursos econòmics de forma no gaire correcta (vaja, d'haver posat la mà a la caixa). Hom podria pensar que ja és un costum, un mal costum.
Però n'hi ha que encara se sorprenen (i s'indignen, és clar, com si no!!). Però el greu és que se sorprenen. I tornen a fer el de sempre, apuntar i disparar tota l'artilleria (a vegades amb la pòlvora mullada) contra "l'home", perdent de vista la implicació de tot un "equip", tot un grup que n'és còmplice.
D'altres callen. Un silenci còmplice o un silenci meditat? Els mal pensats, els emprenyats amb tot i tots ja hi veuran el silenci còmplice, no falla. Però potser, abans de parlar, de criticar o d'atacar, cal meditar què és el que realment està passant. No cremem els cartutxos en una gran fogarada inicial per lamentar-nos, més tard, quan la batalla sigui encara més dura, de la falta de munició. El xoc és inevitable i arribarà. Caldrà estar ben armats per a la defensa i poder capgirar la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada