divendres, 4 d’abril del 2014

Arguments sanguinis

Sorprèn que un personatge tant flegmàtic com Mariano Rajoy hagi utilitzat uns arguments tan "sanguinis" com els que va emprar ahir per parlar del cas català. Sembla que l'argument estrella del president espanyol (i podem entendre que del PP) per oposar-se al sobiranisme català és l'etnicisme, una qüestió perillosa i a l'hora antiga. Recordem, l'any 1993 Xabier Arzalluz (PNV) feia unes polèmiques declaracions en que considerava que els bascos eren una nació per qüestions racistes, i ho fonamentava en el factor Rh. Tothom a atacar-lo per aquestes declaracions, i de fet, eren una barbaritat (com importants genetistes han demostrat). Bé, ara resulta que aquest argument, girat, és vàlid. Curiós.
Per altra banda, afirmar que "catalans i espanyols comparteixen la mateixa sang" fa un flac favor a qualsevol política d'integració de la immigració; afirmar això vol dir, implícitament, que qui no té la mateixa sang mai podrà ser espanyol i/o català car és una qüestió genètica (??????). Així doncs, mai un senegalès, un pakistanès, un xinès o un polonès podran ser catalans o espanyols. I jo convençut que espanyol era qui tenia un DNI espanyol (com sembla que ens volen insistir alguns) i català qui ho volia ser!! Dec que estar a Màtrix o voltant per l'espai sideral (tant de bo!!)
Potser, per rebatre aquest argument, haurem de demanar a Grífols, ara que s'ha posicionat a favor del procés, que ens canvii, per via de transfussió la pròpia sang per algun dels seus productes. (O no, es que jo tinc una certa por a les agulles).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada