divendres, 13 de juny del 2014

Som Escola

Demà, l'entitat Som Escola ha convocat una manifestació a Barcelona que es preveu multitudinària en defensa del model d'immersió lingüística i integrador de l'escola catalana. I diem defensa per què aquest model es troba atacat pels poder de l'Estat, amb la ja famosa LOMCE també coneguda com a llei Wert. 
Aquesta llei de millora de l'ensenyament es converteix en una burla quan defensa qüestions com la imposició del castellà com a llengua vehicular encara que només un alumne ho demani, recupera les revàlides, treu capacitat de participació i decisió a les famílies, reintrodueix l'aprenentatge memorístic, promou currículums escolars inassumibles i elimina l'esperit crític relegant assignatures considerades "inútils" com la filosofia o la música.
A més, de totes aquestes qüestions és un atac a les competències exclusives en ensenyament de diverses comunitats autònomes, no només a Catalunya.
Aquesta reforma educativa (la setena en 35 anys, a una per govern de l'Estat) respón no només a l'objectiu, ja anunciat en seu parlamentària, d'"espanyolitzar" els nens catalans (com si fossin indis que han de ser evangelitzats, guaita!) si no altres de més greu. Primer, liquidar el model de convivència social que ha generat el model educatiu català, i segon, i aquest ja no només en clau catalana, crear una escola i, per tant, uns ciutadans adoctrinats, irreflexius i mesells i que per tant poden ser fàcilment manipulables i acrítics amb el poder establert.
I mentrestant, Jaume Sastre, seguirà posant en risc la seva vida en una vaga de fam que ja dura 37 dies demanant diàleg amb el govern balear per tal d'evitar l'aplicació del TIL.
És per tot això que demà, serem molts els que lluirem la samarreta verda, és per això que serem molts els que direm que nosaltres, també, SomEscola.

Recordeu, la cita és al Pg. de Sant Joan amb Gran Via de Barcelona, a les 18:00.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada