dijous, 29 de juliol del 2010

Han prohibit els toros

Una autèntica llàstima!! 
Es pot discutir si aquesta mesura adoptada pel Parlament de Catalunya coharta la llibertat o fins i tot és antidemocràtica (?!), de fet hi ha grups que ho estan fent. Fins i tot hi ha que ha considerat que, una mesura per evitar aquesta prohibició es fer entrar en joc el Tribunal Constitucional o fins i tot, declarar la fiesta nacional Bé d'Interés Cultural. Un nou intent de judicialitzar la política i aconseguir, mitjançant sentències, el que no s'aconsegueix de forma democràtica. 
Sóc partidari de la prohibició? Sí. Per sentiment patriòtic? No. Les corrides, agradin o no, són patrimoni català i només cal anar a la història per trobar exemples, la Setmana Tràgica s'inicia per una mala corrida...Però en una societat moderna, el maltractament animal és un espectacle denigrant. A més hi ha un altre element a tenir en compte, només hi ha activa una plaça de toros a Catalunya, si no s'haguessin prohibit ara haguessin desaparegut en un temps més curt del que ens pensem.

Molt soroll per no res
Un altre factor a tenir en compte és que Catalunya no és el primer territori de l'Estat espanyol que prohibeix les corrides de toros. Els pioners van ser les Illes Canàries que ja el 1999 prohibien aquests espectacles. És clar que ja feia set anys que no hi havia tauromàquia a les illes afortunades i és clar que no hi havia debat identitari, ni consultes sobiranistes, ni Estatut... Simplement la idea surt de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada