divendres, 25 de novembre de 2011

Retallades legitimades

El passat diumenge, 20 de novembre, és va certificar la victòria electoral del PP a Espanya. Victòria pírrica ja que amb penes i treballs, tot i aconseguir la major majoria absoluta d'aquesta formació, només van crèixer en aproximadament mig miler de vots respecte el 2008. 
Més enllà d'aquesta victòria electoral espanyola (com ve deia El Punt Avui de dilluns: Catalonia is not Spain) a casa nostra es va produïr el sorpasso i Convergència i Unió van passar, per primera vegada, per davant del PSC, obrint una nova etapa política. Dos dies després, però, aquesta victòria dels convergents ha permés al president de la Generalitat, el M.H. Artur Mas, oferir-nos el seu nou pla de retallades. El que alguns anomenen Retallades 2.0 afectaran novament a la sanitat -copagament-, l'ensenyament -amb un nou increment de les taxes universitàries-, i el funcionariat -amb noves reduccions salarials, que afectaran les pagues de juny i desembre i amb la pèrdua de dies personals, vaja treballar menys i cobrar... menys-. Per altra banda, es volen augmentar els ingressos  a traves de l'augment del cànon de l'aigua, l'increment del cèntim sanitari aplicat als carburants i l'impost del patrimoni (si és que el govern espanyol el manté).
Tot això avalat pel triomf electoral de diumenge passat. Triomf que se'm fa extrany amb protestes contràries a les retallades desde fa mesos i un creixement de la pressió política a l'entorn del pacte fiscal, pacte que no arribarà. Ja ho ha afirmat Mariano Rajoy, per si algú en tenia cap dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada